Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

O ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ...
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

(Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και του Εθελοντικού Δικτύου Κέρκυρας)

Θεμιστοκλέους  Αρ 22  τ.κ. 49100  Κέρκυρα   

Τηλ. 26610 21407 - 6938712638         

αρ πρωτ.   15/2013    Κέρκυρα 19/2/2013

 

Δελτίο Τύπου.

ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η ΟΕΒΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ

 

 

Το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας καλεί το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΚ, να ανακαλέσει την τοποθέτησή του σχετικά με την …«στρατηγικής σημασίας» προσπάθεια καταπάτησης του Ερημίτη που ζητάει την απόσυρση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στην εκποίησή του μέσω ΤΑΙΠΕΔ..

Σας ενημερώνουμε, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποσυρθεί η προσφυγή στο ΣτΕ την οποία συνυπογράψαμε και εμείς μαζί με τον Δήμο Κέρκυρας και τους 3 συλλόγους της περιοχής Κασσιώπης - Σινιών!

Αντιθέτως, κανονικά πρέπει, το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΚ να παραιτηθεί, διότι λειτουργεί αντιδεοντολογικά.

Είναι αδιανόητο ένας φορέας σαν την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας να λειτουργεί σε βάρος των ίδιων των μελών του, δηλαδή ενάντια στα συμφέροντα των Επαγγελματιών και των Βιοτεχνών της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση – τοποθέτησή τους, στερείται Ήθους Βιωσιμότητας, διότι:

Υπάρχει υπερκορεσμός στα τουριστικά καταλύματα κάθε είδους στο νησί εδώ και πολλά χρόνια.

Οι επιχειρήσεις, μεγαλύτερες, ή, μικρότερες, κλείνουν η μια μετά την άλλη.

Το all inclusive λιγοστεύει συνεχώς τα εισοδήματα των Επαγγελματιών και των Βιοτεχνών Κέρκυρας.

Το νησί έχει υπερβεί κατά πολύ την φέρουσα ικανότητά του, και θα έπρεπε να διατηρεί πολύ περισσότερες περιβαλλοντικά παρθένες περιοχές, αντί να κτιστούν οι τελευταίες εναπομένουσες.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας, αντί να υποστηρίζει μη βιώσιμες προτάσεις όπως αυτή για την εκποίηση του Ερημίτη, οφείλει:

Να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις επιβιώνουσες επιχειρήσεις προφυλάσσοντάς τες από τις επιπτώσεις του all inclusive και τον οικονομικό πόλεμο τον οποίο σήμερα δέχονται σε όλα τα επίπεδα.

Να υποστηρίξει με κάθε τρόπο την Επαγγελματική και την Περιβαλλοντική Αποκατάσταση των υποβαθμισμένων περιοχών του νησιού. Δηλαδή:

Ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων τουριστικών καταλυμάτων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια είναι πια πολύ μεγάλος, και ζημιώνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα αλλά και την λειτουργικότητα όλου του νησιού. Γι αυτό:

Βιώσιμες πια, σήμερα, μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο οι προτάσεις των εξής 2 ειδών:

1) Επαγγελματική Αποκατάσταση του χώρου, με ανακαίνιση των κλειστών για χρόνια καταλυμάτων – ξενοδοχείων.

2) Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, Περιβαλλοντική Αποκατάσταση του χώρου, ώστε να ξαναγίνει φύση και να ξανα- δοθεί στο οικοσύστημα.

Και οι 2 παραπάνω περιπτώσεις μπορούν να τύχουν επιδότησης από την Ε.Ε.

Σε αυτά ακριβώς οφείλει να συμβάλλει η ΟΕΒΕ Κέρκυρας και όχι να ζητάει από τον ίδιο τον Δήμο να σταματήσει να διεκδικεί την νομιμότητα.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για την διάσωση του Ερημίτη, με κάθε φυσικό και νομικό τρόπο.

Και σας ενημερώνουμε από τώρα ότι είμαστε επίσης κάθετα ενάντια στην εκποίηση της Λιμνοθάλασσας Κορισσίων που σύμφωνα με το μνημόνιο σκοπεύει η ΤΑΙΠΕΔ να την προκηρύξει, όπως ακριβώς έκανε και με τον Ερημίτη.

Τόσο ο Ερημίτης, όσο και η περιοχή του Ισσου και της λιμνοθάλασσας Κορισσίων (περιοχής Μελιτειέων) θα παραμείνουν ως έχουν.

Όπως δεν αφήσαμε να πραγματοποιηθούν παρόμοιες προσπάθειες καταπάτησης στο παρελθόν, έτσι και τώρα τα σχέδια των επίδοξων καταπατητών των οικοσυστημάτων της Κέρκυρας θα πέσουν στο κενό!

 

 

Για το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας

 

             Ο πρόεδρος                   ο γ γραμματέας

 

     Δημήτρης Φαναριώτης    Δημήτρης Τσέφλικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου